Привет.
Пиша ви да ви поздравя за страхотната работа която сте свършили, и като концепция и като изпълнение. Проекти на тази тематика, особено opensource са наистина рядкост. Впрочем единствения за който се сещам са Marketcetera, но мисля че вашата разработка доста ги е изпреварила.
Още повече ме радва факта, че българи стоят зад този проект, което си е повод за гордост

Преди време се опитвах да настроя система за следене на финансовите пазари комбинирана от различни opensource проекти, но програмирането не ми е от най-силните страни. Все пак ще споделя някои от идеите които имах, в случай че някоя от тях ви се окаже полезна.
- Отделен сървър, който се свързва с datafeed-a, съхранява данните (тогава бях прочел, че HDF формата е бърз и може да се справи с големи количества данни, а напоследък се говори за Hbase и Hadoop - но за там не съм много сигурен) и ги предава към крайния клиент. В този случай плюса е централизираното съхранение на данните и ползването им от много потребители/experts.
- Много полезна възможност би била следенето и съхранението на финансови данни за компаниите, или поне MarketCap-а и някои по важни коефициенти.
- Като продължение на горната мисъл могат да се следят/съхраняват и икономически данни чрез FRED API. Такава възможност са реализирали MarketBrowser.
- Market Scanner - това наистина би била много полезна опция.
- MySQL/PostgreSQL backend за портфолио-та и история на търговията.
- База данни с категоризация на активите (акциите основно) по региони и сектори. Тук със сигурност мога да помогна.
Това са някои от по-основните.
Още веднъж поздравления и пожелания за много успехи.